Mi vár ránk egy foglalkozáson?

 • a bensőnkbe irányított figyelem segítségével feltárjuk valódi önMAGunk
 • testtudatosságot, éberséget tanulunk, megpróbáljuk megismerni és megérteni Testünk jelzéseit, meghallani belső vezetőnket
 • megismerkedünk haladásunkat gátló ellenállásainkkal, sémáinkkal
 • az életünkben felmerülő blokkokat feloldjuk a mozgás segítségével
 • képességeinket, kreativitásunkat fejlesztjük különböző feladatokon keresztül
 • lelki egyensúlyunk kialakítására törekszünk
 • a mozgás által emlékezünk
 • új emberek személyével gazdagodunk, akik segíthetnek minket utunkon
 • új nézőpontokat ismerünk meg, ahonnan nézve más a Világ
 • a szabadon mozdulás könnyedsége, felszabadultsága, örömtelisége

Mi történik (történhet) Veled az órán?

A tudatos és egyben áramló mozdulással kinyitod, átjárhatóvá teszed az energetikai csatornáidat. Ahogy mozdulsz, a mélyedből gondolatok, megérzések útján az életedben zajló dolgok mögé látsz és összefüggésekre lelsz. 

Hogyan zajlik egy foglalkozás?

Az órát hangolódással, kapcsolódással kezdjük. Hangolódunk a térre, egymásra, a testünkre. Végigpásztázzuk és megfigyeljük, a jelen pillanatban hogyan érzi magát a Test, majd bemozdítjuk a testrészeinket, összekapcsoljuk a mozdulatokat, s így könnyen megszülethet az áramló mozgás, ami majd "szól" hozzánk.

Zenére, vagy épp a csendre mozdulunk, leginkább csukott szemmel, hogy minél inkább a belső világ útjain járhassunk.

Egyéni, páros, csoportos feladatokon keresztül tapasztaljuk magunk, minél több képességünket fejlesztve.

Két feladat között pihenésképp meghallgatjuk egymást, megbeszéljük, amire ráláttunk, keressük az analógiákat a táncban megtapasztaltak és az életünk vonatkozásában. Vagy ha mélyebb folyamatokban vagyunk, csendesen, magunkban feldolgozzuk amire táncuk során ráláttunk.

A legvégén pedig hálát adunk, s megköszönjük mindazt, amit megtapasztalhattunk, amire ráláthattunk, amit feloldhattunk. :)

Ami biztosan NEM LESZ:  koreográfia


Pár, nem épp apróság, amit fontosnak tartok elmondani:

 • Sokszor kérdezitek, milyen zenére mozdulunk, mert sokfélét szerettek, sokfélét nem. Nos, nem túl lényeges, végülis lélektáncolunk... Ha nem tetszik a zene, a feladat, az egyéb körülmények, annak "örülünk", hiszen az ellenállásainkkal találkozhatunk... s ahol az ellenállás, ott a feladat. ;) Tehát ne számíts kizárólag "spiri" dalokra.... nem fogunk csak devapremálosan mélyülni, vagy lebegni..... A felhozatalban többféle műfaj, stílus, kor, ritmus jelenik meg.... szolgálva a tapasztalásod. ;)

 • Ha valamilyen, külső vagy belső oknál fogva úgy érzed, nem akarsz egy-egy feladatban részt venni, azt is megteheted. Nem kell megindokolnod. Tudod... ez egy szabadmozgásos foglalkozás... :) Lélektáncnak, Élettáncnak is hívjuk. Itt a Lelked kifejezi magát a tested, a mozdulataid által az adott pillanatban... :) Persze, ott leszek, s bátorítalak majd...... Jó?!!! ;)

 • Nagyon FONTOS: Nem fogom megmondani neked a problémádra a megoldást, mert én sem tudom. Sőt! Valójában senki nem tudja a Te elakadásaid során felmerülő "Miért...?", "Hogyan...?" kérdéseidre a számodra igazán megfelelő választ. Teljesen felesleges feltenned ezeket a kérdéseket... hiszen az elméd tuti elő tud ilyenkor állni végül olyan mondatokkal, hogy "Igen, de...", Ha....", ".... volna..." Ilyesminek, ha egy mód van rá, nem adunk energiát.... Ellenben a Tested, a Belső Vezetőd tud segíteni... Sokkal tutibb, ha arra képzed magad, hogy magadon keresztül "hallj és láss". Én pedig igyekszem ehhez adni neked a teret és a lehetőségeket. :)

 • Rendszerint egy bizonyos csendességben érkezik meg a Válasz. Épp ezért sokszor kérem, s ragaszkodom ahhoz, hogy ne beszéljetek. Nem szigorú vagyok, hanem elszánt és elkötelezett amellett, hogy meghalld önMAGod, hogy türelmet és elfogadást gyakorolj elméd/egod irányába. S ahhoz jobb, ha a nyelved nem pereg... :D (Jaj, tudom ám milyen nehéz..... az én elmém is sokat zajong... :))) )

AMIT EGY ILYEN FOGLALKOZÁS ADHAT AZ AZ, HOGY MEGTANULJ KAPCSOLÓDNI A TESTEDHEZ, TUDD "OLVASNI" A MOZDULATAID, S MEGHALLD A BELÜLRŐL ÉRKEZŐ, SAJÁT MEGOLDÁSAIDAT; OLYAN HELYZETEKBE KERÜLHETSZ, AHOL MEGTAPASZTALHATOD ÖNMAGAD, TÜKRÖT KAPHATSZ, SZEMLÉLŐDHETSZ A DOLGAIDON; S LEHETŐSÉGED NYÍLIK VÁLTOZTATNI A FELISMERT BERÖGZŐDÉSEIDEN. :)


(Na, most megkérdeztheted, "Jó, de hogyan?", a válaszért pedig gyere el az órára ;) )

Mi az, amit én tudok neked nyújtani?

Bátorítást. Alapvetően abból indulok ki, hogy az Embernek vannak veleszületett tulajdonságai, amivel az Élet nevű játékban részt vesz. Ezek önmagukban véve semlegesek, viszont az Elmének szüksége van arra, hogy a dolgokat értelmezni tudja, ezért nagyon megtanult kategorizálni. Amikor például mesélünk magunkról, sokszor mondjuk, "ez a jó oldalam" vagy " ez a rossz oldalam"... Ismerős, ugye? Nos, pont ettől a beragadt álláspont miatt nem érezzük helyünkön magunkat. Megpróbálok abban adni bátorítást Neked, hogy nézd meg a képességeidet egy másik nézőpontból (is), mert ha meglátsz egy addig fel nem fedezett aspektust, felszabadulsz a téves minősítés alól és kinyílik a világ!! :)

Dinamizmust. Ez annyit jelent, hogy úgy fogsz mozdulni, hogy az Egod csendesebbé válik, a Jelenléted pedig "hallhatóbb" lesz. (Hú de sejtelmesen fogalmaztam. :D)

A határozottságomat is bevetem, hogy ne az elméd ráncigáljon, hanem tudd tartani a fókuszt és arra figyelj, amivel tényleg dolgod van.

Humort, mert sokszor túl komolyan vesszük magunkat, és muszáj a szétspirizett lelkünknek egy kis lazaság.

Nézzük, mire is van szükséged az órán:

 • Nyitottságra .... de ez valójában nem feltétel, mert amúgy magától megtörténik. :)
 • Kényelmes öltözékre, amiben szabadon tudsz mozogni. Fekszünk, gördülünk, mozdulunk a földön is, szóval ne a legféltettebb ruhadarabokat válaszd erre az órára.
 • Érdemes egy kicsi kézi törölközőt is hoznod, hogy meg tudd törölni a magad, ha esetleg megizzadsz.
 • Hölgyek szokták kérdezni, hogy leggings vagy bő nadrág? Nos, ezt mindenki maga tapasztalja meg. Én például a bő nadrágokban fennakadok néha... viszont annyira kényelmesek és megfelelően rejtve tartják, amit kell... :D Sőt, van aki szoknyában szeret lenni, de azért na... :)
 • Ha nem akarsz mezítláb táncolni, akkor zoknira. Ez esetben válassz olyan zoknit, ami teljesen rásimul a lábfejedre, mert egy pördülésnél meg fog tekeredni.
 • Hűvösebb időkben melegebb ruházatra. Ha fázós vagy, öltözz rétegesen inkább, mert azért elég jól le tudunk izzadni :)
 • Nekem nagyon bevált, hogy van nálam egy nagy kendő, ami a csípőmön van, s ha fázom, akkor csak a vállaimra terítem és nem kell bajlódnom az öltözködéssel.
 • A legfontosabb: vízre, vizespalackra is nagy szükséged lesz... ;)

Ha úgy érzed bátortalan vagy

Először mindenki az...

Tapasztalatok

Olvass azoktól, akik már jártak nálam... :)

mi, Hol, Mikor?

A következő óra helyszíne, időpontja / Regisztráció

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.